ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακιντζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακιντζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Την κοινή επιθυμία για διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας / Απλικίου το συντομότερο δυνατό επιβεβαίωσαν σήμερα (13/6) σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας» στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα (13/6) και συζήτησαν το θέμα, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στο θέμα αυτό.

Την τηλεφωνική επικοινωνία, που ήταν ολιγόλεπτη, επιβεβαίωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με δήλωση της «προεδρίας» στα κατεχόμενα, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία του κ. Ακιντζί με την UNDP-Συνεργασία για το Μέλλον (PFF), το γραφείο στήριξης της ΕΕ και αξιωματούχους της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις σε σχέση με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους και ο συμπρόεδρος εκ μέρους της τ/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Μουσταφά Λακανταμιαλί, η Διευθύντρια του Προγράμματος UNDP-PFF Τιζιάνα Ζενάρο, ο Σύμβουλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ Λιν Χάστιγκς και ο επικεφαλής του γραφείου υποστήριξης της ΕΕ Αλεσάντρο Μπιαντσιάρτι. Η συνάντηση έγινε στο «προεδρικό» και συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας προσφορών από την UNDP για την κατασκευή του δρόμου Δερύνειας – Απλικίου.

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλιμ Σιντίγκ επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ την πραγματοποίηση της συνάντησης με αξιωματούχους από την UNDP-PFF και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με θέμα συζήτησης τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές για τη διάνοιξη αυτών των οδοφραγμάτων το συντομότερο δυνατό», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιντίγκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top