Σταθεροποιείται η αύξηση του ΑΕΠ στην Κύπρο

Σταθεροποιείται η αύξηση του ΑΕΠ στην Κύπρο

Στο 2,7% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, μετά τη διόρθωση του ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, καταγράφοντας θετικό πρόσημο για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι θετικός και υπολογίζεται σε 2.6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2.7%.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ μετά τη διόρθωση είχε ανέλθει στα 2,8%. Η ανοδική πορεία του ΑΕΠ ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2015 με 0.1% και ακολούθησε το δεύτερο τρίμηνο του 2015 με 1,2%, και το τρίτο τρίμηνο του 2015 με 2.3%.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», «Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες», «Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο», «Μεταποίηση», «Κατασκευές» και «Μεταφορές».

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι «Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί» και οι «Δραστηριότητες Νοικοκυριών σαν Εργοδότες Οικιακού Προσωπικού».

KΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Κατηγορηματική διάψευση κάθε υπαινιγμού περί διαφθοράς εκπέμπει το Προεδρικό περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη.Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του με απόλυτη εντιμότητα, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα δεν θα υπάρξει καμία σκιά εις βάρος του.

BEST OF TOTHEMAONLINE