Σε 24ωρη απεργία οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου στις 13 Ιουνίου

Σε 24ωρη απεργία οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου στις 13 Ιουνίου

Σε 24ωρη απεργία θα κατέλθουν οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου, με αίτημα τη διακοπή έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του Προέδρου της Συντεχνίας Υπαλλήλων ΑΛΚ (ΣΥΑΛΚ), ενώ προειδοποιούν και με κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους.

Σε επιστολή που στάληκε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, αναφέρεται πως «σε συνέλευση των πλοηγών της Αρχής Λιμένων Κύπρου, επαναβεβαιώθηκε η στήριξη προς τον πρόεδρο της Συντεχνίας και αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε 24ωρη απεργία στις 13 Ιουνίου με μοναδικό αίτημα τη διακοπή οποιασδήποτε έρευνας εναντίον του κ. Πάτσαλου».

Όπως αναφέρεται, «ο ίδιος ενεργούσε ως Πρόεδρος της συντεχνίας και κατάγγελλε καταστάσεις που ζήμιωναν την ίδια Αρχή, καθώς και επηρέαζαν αρνητικά τον κλάδο της πλοηγικής υπηρεσίας».

«Σας καλούμε όπως διακόψετε την έρευνα και σταλεί το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας και συζήτηση του ζητήματος από το τμήμα Εργασιακών Σχέσεων» αναφέρεται στην επιστολή, και προστίθεται ότι «σε αντίθετη περίπτωση ή και καταδικαστικής απόφασης εναντίον του Προέδρου της συντεχνίας θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους».

Αναφέρεται ακόμα ότι οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΑΛΚ στηρίζουν τους πλοηγούς.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE