ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λεμεσός: «Μέσα» για έξι ημέρες οι Νιγηριανοί με τα πλαστά διαβατήρια

Λεμεσός: «Μέσα» για έξι ημέρες οι Νιγηριανοί με τα πλαστά διαβατήρια

Διάταγμα κράτησης 6 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο Νιγηριανών, 26 και 39 ετών, οι οποίοι συνελήφθηκαν την Τρίτη (07-06) όταν στην κατοχή τους εντοπίστηκαν διαβατήρια, ταυτότητες και μεμβράνη σφραγίδας τρίτης χώρας που εκτιμάται ότι είναι πλαστά.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού), έθεσαν την Τρίτη (07-06)  υπό παρακολούθηση τους δυο υπόπτους, μετά από πληροφορίες για πιθανή κατοχή ναρκωτικών.

Όταν τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν τον 26χρονο για έρευνα, αυτός προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα τα μέλη της ΥΚΑΝ, να τον ακινητοποιήσουν. Κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του, ένα διαβατήριο τρίτης χώρας, με όνομα και φωτογραφία άλλου προσώπου, μια απόδειξη αποστολής χρημάτων, με παραλήπτη το πρόσωπο που αναγραφόταν στο διαβατήριο, μία φοιτητική ταυτότητα, σε όνομα άλλου προσώπου και το χρηματικό ποσό των 829 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε άλλη περιοχή της Λεμεσού, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε μια στρογγυλή μεμβράνη σφραγίδας, με στοιχεία Αρχών τρίτης χώρας.

Εναντίον του 26χρονου και του 39χρονου, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 6ήμερη κράτηση τους.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που αφορά πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπία, επίθεση εναντίον αστυνομικού, παρεμπόδιση αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων του και κατοχή πλάκας ή οργάνου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σφραγίδων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top