Αλλάζουν όψη Λήδρας και Ονασαγόρου

Αλλάζουν όψη Λήδρας και Ονασαγόρου

Ο δήμος Λευκωσίας, δέχεται αιτήσεις για επιχορήγηση επιχειρηματιών ώστε να αλλάξουν και να γίνου ομοιόμορφες οι εξωτερικές όψεις των καταστημάτων τους.

Καλλωπισμός προσόψεων των καταστημάτων, τοποθέτηση ομοιόμορφων τεντών και διαχωριστικών, αλλαγή του πλακόστρωτου και του αστικού εξοπλισμού, τοποθέτηση ανθώνων και φύτευση δέντρων, είναι μερικά από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για τους πεζόδρομους Λήδρας – Ονασαγόρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στόχος είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των κτηρίων και η απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Έχει ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με σειρά προτάσεων και μέτρων.

Κάποια εκ των έργων βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης, ενώ άλλα θα ακολουθήσουν στην συνέχεια.

Προς ολοκλήρωση βαίνει η τοποθέτηση αναδυόμενων πασσάλων πάνω στο οδόστρωμα και όχι πάνω στα πεζοδρόμια, όπως συνέβαινε προηγουμένως, ώστε να παρεμποδίζεται η παράνομη στάθμευση και να συγκρατείται εκτός των τειχών η κυκλοφορία.

Για την μετακίνηση στην εντός των τειχών πόλη, ο δήμος αγόρασε ήδη 13 μικρά λεωφορεία, τα οποία θα σταθμεύουν εκτός των τειχών για να χρησιμοποιούνται από τους ενδιαφερόμενους όταν θα θέλουν να μετακινηθούν εντός των τειχών.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή οχετού στο τμήμα του πεζόδρομου της οδού Λήδρας το οποίο προγραμματίζεται για το 2017. Επίσης θα υπάρξει πλήρη αντικατάσταση και τοποθέτηση νέου οδοστρώματος στους πεζόδρομους. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE