Κίνα: Εξαγωγή υπηρεσιών οικονομικού ύψους 257,02 δισ δολαρίων το πρώτο τετράμηνο του 2016

Κίνα: Εξαγωγή υπηρεσιών οικονομικού ύψους 257,02 δισ δολαρίων το πρώτο τετράμηνο του 2016

Η Κίνα εξήγαγε υπηρεσίες οικονομικού ύψους 257,02 δισ δολαρίων το πρώτο τετράμηνο του 2016, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 16,8% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η εξαγωγή υπηρεσιών αντιστοίχησε σε ποσοστό 18,9% των συνολικών εισαγωγών κι εξαγωγών της Κίνας για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου. Το ποσοστό αυτό, είναι αυξημένο κατά 3,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

Στην εξαγωγή υπηρεσιών περιλαμβάνονται οι μεταφορές, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες, η διαφήμιση, ο χειρισμός υπολογιστών, οι υπηρεσίες λογιστηρίου, αλλά και ο τομέας των κατασκευών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το οικονομικό μέγεθος των υλικών κατασκευής.

Η Κίνα ενδιαφέρεται άμεσα για την ανάπτυξη του τομέα εξαγωγών υπηρεσιών, σε πιο εξειδικευμένα πεδία υπηρεσιών που συμβαδίζουν με την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών ή της τεχνολογίας της πληροφορικής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.