Ζέτα Αιμιλιανίδου: Σχέδιο παροχής επιδόματος φροντίδας σε γονείς πεσόντων και εξαφανισθέντων

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Σχέδιο παροχής επιδόματος φροντίδας σε γονείς πεσόντων και εξαφανισθέντων

Επίδομα φροντίδας σε Γονείς Πεσόντων και Εξαφανισθέντων θα ξεκινήσει να παρέχεται σε γονείς πεσόντων και αγνοουμένων, μετά από πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αφού μελέτησε αίτημα της Παγκύπριας Επιτροπής Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων για την παροχή επιδόματος κατ’ οίκον φροντίδας σε γονείς πεσόντων και αγνοουμένων, κατάρτισε το Σχέδιο Παροχής Επιδόματος Φροντίδας σε Γονείς Πεσόντων και Εξαφανισθέντων.

Βάσει του Σχεδίου, δύναται να παραχωρείται επίδομα φροντίδας σε Γονείς Πεσόντων και Εξαφανισθέντων, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και πληρούν όλες τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη ως εισόδημα τα επιδόματα που λαμβάνουν από την Επιτροπή Ανακουφίσεως Παθόντων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE