Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σύμφωνα με ανάρτηση των επαγγελματιών ναυαγοσωστών Λεμεσού στις 12:00 το μεσημέρι ο ναυαγοσώστης Αυγουστίνος Παπαδόπουλλος ενώ επέβαινε σε σκάφος μαζί με τον συνάδελφο του Στέλιο Αντωνίου παρατήρησε ( αν και ήταν άκρως δύσκολο) μεσήλικα άντρα να περπατά με τον σκύλο του έξω από τον νερό στο μονοπάτι της περιοχής, και την ίδια ώρα ο 50χρονος να χάνει τις αισθήσεις και να κτυπάει στο έδαφος με σπασμωδικές κινήσεις.
Αμέσως ο κ. Παπαδόπουλλος ειδοποίησε τον ναυαγοσώστη Τάσο Νικολάου (οπως επίσης και τον κ.Ιορδάνη Ιορδάνους να σπεύσουν στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό.
Οι ναυαγοσώστες ως πρώτοι βοηθοί διέγνωσαν ότι ο 50χρονος είχε υποστεί επιληπτική κρίση και του παρείχαν επιτυχώς τις πρώτες βοήθειες.
Είναι άξιον απορίας πως ένας ναυαγοσώστης εντός σκάφους μέσα στη θάλασσα κατάφερε να διακρίνει επιληπτικό επεισόδιο μακριά κ έξω από το νερό. Αυτό δεν είναι ένδειξη αλλά η μεγάλη απόδειξη της αξιοπιστίας που διέπει την ναυαγοσωστική μονάδα Λ/σου, κάτι που πρέπει να προβληματίσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές ως προς την κατοχύρωση του επαγγέλματος του Ναυαγοσώστη και την αναγνώριση της ναυαγοσωστικής ως την υπηρεσία με τις πιο πολλές διασώσεις από οποιανδήποτε άλλη υπηρεσία στη Κύπρο αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου στη σελίδα τους στο Facebοok
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις