Η Συρία είχε δώσει στοιχεία που αφορούν δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, γράφει γερμανική εφημερίδα

Η Συρία είχε δώσει στοιχεία που αφορούν δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, γράφει γερμανική εφημερίδα

Αν και η Δύση είναι εναντίον του συριακού καθεστώτος, υπάρχουν επαφές των μυστικών της υπηρεσιών μαζί του, κάτι το οποίο θα είχε παραλίγο αποδώσει στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά η γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ" (Die Welt).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυτό, και όπως φαίνεται οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατευθείαν στη Δαμασκό. `Οπως γράφει η "Βελτ", η Συρία έδωσε, μεταξύ άλλων, και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν αργότερα στο Παρίσι.

Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/ κενών διαβατηρίων, τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Η Κυβέρνηση του Μπασάρ αλ `Ασαντ είχε δώσει ήδη το 2014 τους αριθμούς των διαβατηρίων στους διεθνείς εταίρους, μέσω του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Δαμασκό.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες, όπως επίσης και άλλοι πιθανοί συνεργάτες τους, πέρασαν από το βαλκανικό διάδρομο με διαβατήρια από αυτή την παρτίδα, αναφέρει η εφημερίδα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Στα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας που άρχισε τον Νοέμβριο του 2023 αναφέρεται ανάρτηση της Προεδρίας της ΚΔ παραθέτοντας το ιστορικό των τριών συναντήσεων και τα αποτελέσματά τους, αυτά τα 3 σχεδόν χρόνια.