ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: «Η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν υπερβολική και είχε σκοπό να πλήξει τις συνομιλίες»

Κατεχόμενα: «Η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν υπερβολική και είχε σκοπό να πλήξει τις συνομιλίες»

Συντεχνίες και άλλες οργανώσεις, αντιδρώντας για την κρίση των συνομιλιών, εξέδωσαν χθες Πέμπτη (27/5) ανακοινώσεις για την κρίση που έχει προκύψει με αφορμή τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων (Kamu-Sen), Μεχμέτ Οζκαρντάς χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι σκοπός είναι να πληγούν οι συνομιλίες.  

Η αντίδραση αυτή, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες με ειλικρίνεια για εξεύρεση λύσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διακοπούν οι απευθείας συνομιλίες.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS), Αχμέτ Καπτάν εξέφρασε την άποψη ότι η αντίδραση οφείλεται στο εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, καλώντας τις δύο πλευρές όπως συμπεριφέρονται πιο ήρεμα και καταβάλουν προσπάθειες για μία Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρο.

Ο ακτιβιστής της τ/κ πρωτοβουλίας Αμμόχωστος, Οκάν Νταγλί ανέφερε ότι οι κρίσεις συμβάλλουν στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπέζι των συνομιλιών, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι οι όποιες κρίσεις να επιλύονται. Τόνισε επίσης την ανάγκη για απτά βήματα τα οποία θα επισπεύσουν την επίλυση του Κυπριακού.

Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Αρμαγάν Τζιαντάν, ο οποίος από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι κατά τις εκεί επαφές του σχεδόν όλοι χαρακτηρίζουν υπερβολική την αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών και η εξεύρεση λύσης εντός του 2016.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top