Ο σπαραγμός της μάνας του Γιώτη: «Έχεις δικαίωμα ρε φονιά να παίρνεις ψυχές και ν΄ αφήνεις τέσσερα μωρά ορφανά;»

Ο σπαραγμός της μάνας του Γιώτη: «Έχεις δικαίωμα ρε φονιά να παίρνεις ψυχές και ν΄ αφήνεις τέσσερα μωρά ορφανά;»

Συγκλονιστικές στιγμές περιλάμβανε η δικαστική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας την Πέμπτη (26/05), όπου οδηγήθηκε εκ νέου ο Γιώργος Ξιούρουππας που στις 25 Απριλίου άδειασε το πιστόλι του πάνω στον Παναγιώτη Χριστοδούλου, αφαιρώντας του τη ζωή.

Τραγική μορφή για μια ακόμη φορά η μάνα του Γιώτη, η οποία αυτή τη φορά δεν μπορούσε να πνίξει τον πόνο της.

«Φονιά, ελεεινέ, άχρηστε άρχισε να φωνάζει ξεσπώντας σε λυγμούς μόλις αντίκρισε τον Ξιούρουππα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάσου Βάσου («Πολίτης») τον ρωτούσε συνεχώς: «Έχεις δικαίωμα ρε φονιά να παίρνεις ψυχές και ν΄ αφήνεις τέσσερα μωρά ορφανά;».

Ο Ξιούρουππας που δέχθηκε επίθεση πριν και μετά τη διαδικασία (έπεσε και ξύλο, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ακόμη και σπρέι για να επιβάλουν την τάξη) παρέμενε περίλυπος στο εδώλιο του κατηγορουμένου, χωρίς να αντιδράσει στις φωνές των οικείων του θύματος.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει εννέα συνολικά κατηγορίες, η πιο σοβαρή εκ των οποίων είναι αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.