ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου: «Οι εργασίες της Βουλής θα επηρεαστούν από την είσοδο νέων ανθρώπων και περισσοτέρων γυναικών»

Α. Δημητρίου: «Οι εργασίες της Βουλής θα επηρεαστούν από την είσοδο νέων ανθρώπων και περισσοτέρων γυναικών»

Θετικό βήμα για την ίση εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, χαρακτήρισε η νέα βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, την εκλογή 11 γυναικών στη Βουλή.

Πρόσθεσε επίσης πως οι νέοι άνθρωποι που θα καταλάβουν τα έδρανα του Κοινοβουλίου σαφώς θα επηρεάσουν τις εργασίες του Σώματος με νέες ιδέες, φρέσκες προτάσεις και μια διαφορετική αντιμετώπιση.
 
Η Αννίτα Δημητρίου που εξασφάλισε 4006 ψήφους στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ και αναφερόμενη στα θέματα που προωθήσει στη Βουλή, είπε πως το όραμα της «για την πολιτική είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προϋπάρξει συγκεκριμένο νομοθετικό έργο».
 
Πρόσθεσε ότι «σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική μας ομάδα σύντομα θα προτείνουμε συγκεκριμένους τρόπους προσέγγισης αυτού του οράματος σε όλα τα επίπεδα, είτε μέσω της παιδείας, είτε μέσω των ίσων ευκαιριών, είτε μέσω της ουσιαστικής αντιμετώπισης εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων όπως είναι η ανεργία».
 
Σε ερώτηση κατά πόσον ενδεχομένως να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πολυκομματικής πλέον Βουλής, η νέα βουλευτής του ΔΗΣΥ απάντησε πως «η Δημοκρατία δεν πρέπει να μας φοβίζει. Οι πολίτες μίλησαν δια της ψήφου τους και η απόφαση τους είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε».
 
Παρόλα αυτά, συνέχισε «πρακτικά ομιλούντες πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα και σίγουρα είναι κάτι με που προβληματίζει. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το όλο σύστημα, αν θα υπάρχει συναίνεση ή αν θα βρισκόμαστε σε συνεχή αδιέξοδα» είπε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα ισχύσει το πρώτο».
 
Όσον αφορά τον τρόπο που θα πορευθεί ο ΔΗΣΥ στη Βουλή σε ανοικτά ζητήματα που μένουν σε εκκρεμότητα στο Σώμα όπως τα νομοσχέδια για την τοπική αυτοδιοίκηση, τη μεταρρύθμιση δημόσιας διοίκησης ακόμα και το Κυπριακό, η Αννίτα Δημητρίου είπε πως «ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχουν λάβει εντολή σε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του κράτους μας».
 
Σημείωσε ακόμα πως «όλα τα θέματα που παραμένουν ανοικτά είναι προτεραιότητα για εμάς και θα ασχοληθούμε με αυτά άμεσα με την έναρξη της νέας Βουλής. Οσον αφορά το Κυπριακό στηρίζουμε ξεκάθαρα τις διαπραγματεύσεις για να επιτύχουμε μια σωστή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος».
 
Η νέα βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ στη συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η νέα Βουλή είναι κατά το ήμισυ ανανεωμένη με νέα πρόσωπα και σε ηλικία αλλά και περισσότερες γυναίκες από κάθε άλλη φορά στο Σώμα.
 
Σίγουρα, είπε η κ.  Δημητρίου «η ανανέωση είναι μια θετική εξέλιξη, όπως και η παρουσία περισσότερων γυναικών είναι ένα θετικό βήμα για την ίση εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σαφώς θα επηρεαστούν οι εργασίες του σώματος αφού νέες ιδέες, φρέσκες προτάσεις και ίσως μια διαφορετική αντιμετώπιση θα έρθει να ενισχύσει την μέχρι πρότινος σύνθεση της Βουλής».
 
Παρόλα αυτά, κατέληξε «θέση μου και προεκλογικά και σήμερα ήταν και είναι ότι η Βουλή πρέπει να είναι ένα κράμα νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες αλλά και έμπειρων πολιτικών με εικόνες και γνώσεις. Θεωρώ ότι η νέα Βουλή συνδυάζει αυτά τα δεδομένα».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top