Ακιντζί: Λυπηρή η αναβολή της συνάντησης της Παρασκευής

Ακιντζί: Λυπηρή η αναβολή της συνάντησης της Παρασκευής

Λυπηρή χαρακτήρισε την αναβολή της συνάντησης των δύο ηγετών που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ευχήθηκε όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναξιολογήσει την απόφαση του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας του ψευδοκράτους, ο Τ/κ ηγέτης παρέθεσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του δικτύου Αλ Τζαζίρα Αχμέντ Μανσούρ κατά την οποία δήλωσε ότι η αντίδραση στη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ είναι υπερβολική, υπενθυμίζοντας ότι έχει ξανασυναντηθεί με τον ΓΓ στο Νταβός και στη Νέα Υόρκη.

Επανέλαβε ότι στη συνάντηση με τον κ. Μπαν συζήτησαν το πως μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2016.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο οι Ε/κ να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν θέλει να πιστεύει ότι υπάρχει μαι τέτοια πιθανότητα και πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού είναι μια διαδικασία που χρειάζεται αλληλοκατανόηση, βούληση και πολιτική αποφασιστικότητα. Ανέφερε επίσης ότι τόσο οι δύο κοινότητες όσο και η ευρύτερη περιοχή θα επωφεληθούν από μια λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι μια λύση είναι πιθανή μόνο μέσω διαλόγου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ακόμη ότι ο χρόνος περνά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για μια ομοσπονδιακή λύση, και πως η επίλυση του Κυπριακού καθίσταται πιο δύσκολη με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.