Ο Τουσκ ζητά παγκόσμια αλληλεγγύη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης

Ο Τουσκ ζητά παγκόσμια αλληλεγγύη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε χθες ότι θέλει την παγκόσμια κοινότητα να δείξει αλληλεγγύη σχετικά με την προσφυγική κρίση και να αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Ο Τουσκ είπε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ομάδας των 7 (των οικονομικά προηγμένων χωρών και της Ευρωπαϊκής λνωσης, γνωστές συνολικά ως G7) και την δέσμευσή τους ώστε να αυξηθεί η παγκόσμια υποστήριξη για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των προσφύγων.

"Ξέρουμε ότι λόγω της γεωγραφίας, η μεγαλύτερη ευθύνη (της προσφυγικής κρίσης) έχει πέσει και θα συνεχίσει να πέφτει στους ώμους της Ευρώπης", είπε ο Τουσκ. "Εάν δεν αναλάβουμε την ηγεσία εμείς (ως G7) για την διαχείρηση της κρίσης, κανένας δεν θα το κάνει", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε τις δηλώσεις του σε μια ενημέρωση λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου κορυφής του G7 χθες στην Ιαπωνία. Οι χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα περιλαμβάνουν τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τον Καναδά, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE