Το ξέρατε; Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου

Το ξέρατε; Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου

Αν δεν προσέχετε πού αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο, τότε είναι πιθανό να έχετε βάλει πολλές φορές τη συσκευασία με το γάλα στο πάνω ράφι του.

Ο σεφ Daniel Norton μίλησε στο Tech Insider για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γάλα. Ο ίδιος εξήγησε ότι η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή σε όλα τα σημεία του ψυγείου και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά η αποθήκευση των τροφών σε κάθε ράφι.

Τα ψηλότερα ράφια τείνουν να είναι θερμότερα, γι’ αυτό οι ειδικοί και ο ίδιος, συμβουλεύουν να αποθηκεύουμε όσες τροφές είναι γνωστές ως «υψηλού κινδύνου», όπως για παράδειγμα το γάλα και ωμό κρέας -κάτι που δεν θα αφήναμε εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα- στις πιο δροσερές θέσεις.

Το γάλα και το κρέας θα πρέπει να διατηρούνται στα χαμηλότερα ράφια ή κοντά στο πίσω μέρος του ψυγείου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να αυξηθούν τα βακτήρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επιβλαβή, όταν καταναλώνει κανείς φαγητό ή ποτό.

Αυτή δεν είναι η μόνη προειδοποίηση για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο. Πριν από λίγο καιρό βγήκε επίσης μια ανακοίνωση από τους ειδικούς που προειδοποιούσαν ότι δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται οι πατάτες μέσα στο ψυγείο.

Αν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν το κάνουν, οι επιστήμονες ενημερώνουν όσους τυχόν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο αποθήκευσης ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μετατρέψουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Όταν ψήνονται ή τηγανίζονται αυτά τα σάκχαρα στη συνέχεια συνδυάζονται με αμινοξέα για να παραχθεί μια χημική ουσία που θεωρείται επιβλαβής.

Απο NewsBeast.gr

            

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE