Παμπορίδης: Ασκείται συνεχής πίεση στα συστήματα υγείας

Παμπορίδης: Ασκείται συνεχής πίεση στα συστήματα υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε ότι οι αυξανόμενες τιμές των φαρμάκων και των τεχνολογιών υγείας ασκούν συνεχή πίεση στα συστήματα υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο την αειφορία τους.

Σε χαιρετισμό του προς την 69η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία πραγματοποιείται στις  23-28 Μαΐου 2016, στη Γενεύη, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι "οι αυξανόμενες τιμές των φαρμάκων και των τεχνολογιών υγείας καθώς και οι δημόσιες και πολιτικές προσδοκίες για την απόδοση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, ασκούν συνεχή πίεση στα συστήματα υγείας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την αειφορία τους".

«Η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση», πρόσθεσε, «έχει ένα πρόσθετο αντίκτυπο στους εθνικούς προϋπολογισμούς για την υγεία. Η προώθηση τεκμηριωμένα ορθών παρεμβάσεων προαγωγής της υγείας και πρόληψης των ασθενειών αποτελούν ένα αποτελεσματικό και πολύτιμο εργαλείο».

Κλείνοντας, ο Υπουργός Υγείας, επισήμανε τη σημασία της υγιούς γήρανσης, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, αποτελούν επένδυση για τα συστήματα υγείας και τα κράτη γενικότερα.

Στη  Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί  το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, εκπροσωπούνται οι χώρες μέλη του Οργανισμού (που φέτος ανέρχονται σε 194) σε επίπεδο Υπουργών Υγείας, καθώς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, κυβερνητικοί και μη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.