Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ από τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Βασιλική Αναστασιάδου οι Υπηρεσίες της Βουλής προετοιμάζονται ώστε υποδεχτούν τους Αντιπροσώπους που ανέδειξε ο κυπριακός λαός με τους αυξημένους κομματικούς σχηματισμούς.
Οσον αφορά την ανάδειξη του Προέδρου του νομοθετικού σώματος θα διεξαχθεί ψηφοφορία εφόσον υπάρξει πέραν του ενός υποψηφίων. Σε περίπτωση που η εκλογή δεν καταστεί δυνατή με απλή πλειοψηφία τότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του 1985 που διαλαμβάνει διαδικασία τριών σταδίων. Το τελευταίο στάδιο είναι η εκλογή Προέδρου της Βουλής με σχετική πλειοψηφία.
Οπως ανέφερε η κ. Αναστασιάδου αναμένεται ότι πριν τη 2α Ιουνίου θα είναι έτοιμη η νέα είσοδος της Βουλής στην οποία γίνονται έργα και υποδομές για νέα μέτρα ασφάλειας.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις