ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες στο εξωτερικό

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες στο εξωτερικό

Χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις άρχισε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στα έξι εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με τη διαδικασία να κυλά απολύτως ομαλά.

Στην Αθήνα λειτουργούν  τρία εκλογικά κέντρα και είναι όλα στην Κυπριακή Πρεσβεία (Ξενοφώντος 2α στο Σύνταγμα).  Στο Α’ Κέντρο μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκλογές της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα, στο Β΄ Κέντρο οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Λεμεσού, Πάφου και Κερύνειας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα, και στο Γ’ Κέντρο οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου και Λάρνακας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν δύο εκλογικά κέντρα, το 4ο και το 5ο. Εξ αυτών το 4ο θα είναι στο 41ο Δημοτικό Σχολείο (Ικτίνου 5) και σε αυτό ψηφίζουν οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Λευκωσίας,  Λάρνακας και Πάφου, οι  οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη. Το 5ο θα είναι στο 41ο Δημοτικό Σχολείο (Ικτίνου 5) και εκεί ψηφίζουν οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου, Λεμεσού και Κερύνειας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στην Πάτρα λειτουργεί  το 6ο Εκλογικό Κέντρο, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (Πλατεία Βασιλέως,  Γεωργίου Α’, 2ος όροφος), στο οποίο ψηφίζουν όλοι οι εκλογές όλων των εκλογικών περιφερειών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Πάτρα.
Συνολικά, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για αυτήν την εκλογική μάχη είναι 3.607 ψηφοφόροι.  Οι 1970 είναι στην Αθήνα, οι 1.263 στη Θεσσαλονίκη και οι 374 στην Πάτρα.

Οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα άνοιξαν στις  07.00 και θα κλείσουν στις 18.00.  Θα υπάρξει ωριαία διακοπή της ψηφοφορίας μεταξύ 12.00 και 13.00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την 2α Απριλίου 2016.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top