Ανοιξαν οι κάλπες στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές

Ανοιξαν οι κάλπες στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου για την ανάδειξη των βουλευτών της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας, θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, οπόταν θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.
 
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν εκτός από το εκλογικό βιβλιάριο και με τις νέου τύπου ταυτότητες, ενώ σημειώνεται πως για την Αμμόχωστο ο κόσμος δικαιούται να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Κτωρίδης συνολικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου λειτουργούν συνολικά 51 εκλογικά κέντρα. Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο είναι στο Γυμνάσιο Δερύνειας με 700 εκλογείς και το μικρότερο στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου με 427 εκλογείς.

Οι εγκλωβισμένοι ψηφίζουν στο Κέντρο Γ στην Αχερίτου ενώ οι εκλογείς Λευκωσίας και Κερύνειας ψηφίζουν στο Κέντρο Ν του Β Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα, 185 εκτοπισμένοι είναι της επαρχίας Κερύνειας και 258 είναι εκτοπισμένοι της επαρχίας Λευκωσίας.
 
Οι εκλογείς των θρησκευτικών ομάδων, δηλαδή οι Μαρωνίτες και οι Λατίνοι ψηφίζουν σε εκλογικά κέντρα στη Λάρνακα.
 
Ο αριθμός των ψηφοφόρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι 30,735, ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων παγκύπρια για την Αμμόχωστο είναι 110,879.  
 
Υπενθυμίζεται ότι 89 υποψήφιοι, εκ των οποίων 18 γυναίκες, από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς υπέβαλαν υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας μία από τις 11 έδρες της Αμμοχώστου.

Επτά κόμματα και συνδυασμοί κατέρχονται με 11 υποψηφίους, ένα κόμμα με 6 υποψηφίους, ένα με 3 υποψηφίους και τρία κόμματα κατέρχονται με ένα υποψήφιο.

Για τη διεξαγωγή των εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου εργάζονται συνολικά 255 υπάλληλοι μεταξύ των οποίων 77 άνεργοι πτυχιούχοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 112 αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου εργάζονται σήμερα προκειμένου οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν ομαλά. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE