Γ. Περδίκης για Κυπριακό: «Δεν συμφωνούμε να βρεθεί λύση για το θέμα της ασφάλειας μέσα από ξένες εγγυήσεις»

Γ. Περδίκης για Κυπριακό: «Δεν συμφωνούμε να βρεθεί λύση για το θέμα της ασφάλειας μέσα από ξένες εγγυήσεις»

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνούμε να βρεθεί λύση για το θέμα της ασφάλειας μέσα από ξένες εγγυήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γ. Περδίκης.

Επίσης αναφέρει ότι, «Η πρόταση για εγγυήσεις από την Τουρκία για το Τουρκοκυπριακό συνιστόν κράτος είναι παλιά και έχει απορριφθεί επανειλημμένα. Όπως απορρίπτεται οποιαδήποτε ιδέα για συνέχιση μετά από τη λύση, της παραμονής των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο».
 
«Για αυτό καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εάν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν προκύπτει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο», καταλήγει. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.