Στα μωβ το Δημαρχείο Λευκωσίας για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Φλεγμονώδεις Νόσους Εντέρου

Στα μωβ το Δημαρχείο Λευκωσίας για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Φλεγμονώδεις Νόσους Εντέρου

Το Δημαρχείο Λευκωσίας φωταγωγήθηκε την Πέμπτη (19/5) με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί διεθνώς ως σύμβολο των Εντερικών Παθήσεων, συμμετέχοντας ενεργά στη διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού και πολιτείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η Αντιδήμαρχος Ελένη Λουκαΐδου στο χαιρετισμό της δήλωσε ότι ο Δήμος μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ιδιαίτερα για ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της υγείας των πολιτών, ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην παράκληση του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο Crohn’s, για να συμβάλει στις προσπάθειες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις νόσους αυτές που είναι στις 19 Μαΐου.
 
Η Αντιδήμαρχος συνεχάρη επίσης τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο Crohn’s για την πρωτοβουλία του αυτή κι ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες και τους δρομείς του Συλλόγου ‘Περικλής Δημητρίου’.
 
Υπολογίζεται ότι οι ασθενείς  με τις πιο πάνω νόσους σήμερα στην Κύπρο είναι περίπου 5 χιλιάδες, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη περίπου 3 εκατομμύρια.
 
Η φωταγώγηση του Δημαρχείου Λευκωσίας, όσο και άλλων δημόσιων κτηρίων στην Κύπρο, καθώς επίσης και σημαντικών οικοδομών σε όλο τον κόσμο, σκοπό έχει να αντιληφθεί η κοινωνία μας ότι τα άτομα που πάσχουν από τη Νόσο Crohn’s ή Ελκώδη Κολίτιδα βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό και την προκατάληψη και η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της εξάλειψης αυτών των προβλημάτων και τη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας προς τους ασθενείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE