Πρώτος γύρος πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου - ΗΑΕ

Πρώτος γύρος πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου - ΗΑΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/5) στην Λευκωσία, ο πρώτος γύρος πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος διεξάγεται εν συνεχεία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων συζήτησε με τον Εμιρατινό Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Ahmad Abed Al Rahman Al Jarman τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές ενδυνάμωσής τους, θέματα ενέργειας, τη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, περιλαμβανομένου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με ιδιαίτερη έμφαση στην Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο και εμπορικών/επιχειρηματικών δυνατοτήτων που παρέχονται στα ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Εμιρατινή εταιρεία DP World έχει αναλάβει δύο σημαντικούς τομείς διαχείρισης στο λιμάνι της Λεμεσού.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE