ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα με Κυπριακό και δημόσια υγεία στο επίκεντρο

Τα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα με Κυπριακό και δημόσια υγεία στο επίκεντρο

Η εξαγγελία του Υπουργού Υγείας για το πρόγραμμα μέσω του οποίου η Κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι αντιδράσεις από πλευράς Κυβέρνησης και κομμάτων στη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό, τα στοιχεία αναφορικά με την ανάπτυξη που αναμένεται την επόμενη τριετία, και το μήνυμα που έστειλε η χθεσινοβραδινή συναυλία τιμής για τα 90χρονα του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Λίστες ανακούφισης», γράφει ότι δραστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε χιλιάδες ασθενείς δίνει η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού να διοχετεύσει στον ιδιωτικό τομέα, καλύπτοντας ολόκληρο το κόστος, χιλιάδες επεμβάσεις και ιατρικές εξετάσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, η τοποθέτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη για πενταμερή διάσκεψη, μετά από μια ενδεχόμενη συμφωνία στο εδαφικό, προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει ανάπτυξη 2,2% - 2,5% την επόμενη τριετία και αναθεωρεί τη δημοσιονομική στρατηγική της Κυβέρνησης.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Ο οδικός χάρτης προς την πολυμερή», γράφει ότι οι αναφορές του Μουσταφά Ακιντζί άναψαν το φιτίλι των αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό, και αναφέρεται σε εντατικοποίηση των συνομιλιών μετά τις εκλογές της Κυριακής. Αλλού γράφει ότι ένας στους πέντε υποψήφιους βουλευτές συμμετείχε στο #Δεσμεύομαι2016. Σε άλλο θέμα για τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια, γράφει ότι με 9 εκ. λύνει το πρόβλημα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του, με τίτλο «Συνομιλίες εκτός Κύπρου», γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης επιχείρησε να βάλει τρικλοποδιά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, επαναφέροντας μια πρόταση σκοπιμότητας της τουρκικής πλευράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με συνολικό κονδύλι €8,9 εκ, το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να κτυπήσει τις τεράστιες λίστες αναμονής των κρατικών νοσηλευτηρίων. Αλλού γράφει ότι πράξεις και ενέργειες της Επιτροπείας της ΣΕΔΙΓΕΠ ερευνώνται από την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών, μετά τη διαπίστωση ότι προέκυψαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Λαϊκό ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω», γράφει ότι «στεντόρειο το μήνυμα, ανάλογο της 90χρονης ιστορίας του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ" έστειλε η ψεσινή μεγάλη συναυλία τιμής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι "αμηχανία και φόβο προκαλούν οι πολίτες στους κυβερνώντες, αναγκάζοντάς τους λίγο πριν τις εκλογές να εξαγγέλλουν πακέτα μέτρων που μέχρι χθες χαρακτήριζαν λαϊκίστικα". Αλλού γράφει πως την 1η Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "θα υπερασπιστεί τελικά τον Ρίκκο (Ερωτοκρίτου) ενώπιον του Κακουργιοδικείου".

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο «Οι γιατροί του δημοσίου καλούνται να συμμορφωθούν», γράφει ότι οργισμένος ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης είπε στους γιατρούς του δημοσίου ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου την ώρα που το Υπουργείο του προσπαθεί να μειώσει τις λίστες αναμονής, αλλά παρεμποδίζεται από την άρνηση των γιατρών να χτυπούν κάρτα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα καταθέσει ως μάρτυρας την 1η Ιουνίου στη δίκη του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και άλλων. Αλλού γράφει ότι τα οφέλη από την ανάκαμψη της οικονομίας θα μεταφερθούν στους φορολογούμενους, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη.

ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top