Σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό: Συμφώνησαν για δημοψήφισμα το 2016 – Πενταμερή ζητά ο Μουσταφά

Σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό: Συμφώνησαν για δημοψήφισμα το 2016 – Πενταμερή ζητά ο Μουσταφά

Οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές και αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που δεσμεύονται Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί το 2016 θα είναι έτος δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα οι δυο ηγέτες, επανέλαβαν αυτή την δέσμευση ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε εντός Ιουλίου να αρχίσει εντατικός κύκλος διαπραγματεύσεων για το εδαφικό.

Ακολούθως, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει και η εφημερίδα «Πολίτης» θα προχωρήσουν σε πενταμερή διάσκεψη με την παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων για να συζητήσουν τις εγγυήσεις και την ασφάλεια για να οδηγηθούμε έτσι πριν το τέλος του χρόνου σε δημοψήφισμα.   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.