Ερντογάν προς ΕΕ:Δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με την αξιοπρέπειά μας

Ερντογάν προς ΕΕ:Δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με την αξιοπρέπειά μας

«Μας κοροϊδεύετε; Δεν θα σας αφήσουμε να παίζεται με την αξιοπρέπειά του έθνους μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι μέχρι στιγμής δεν έδωσαν τη βοήθεια που υποσχέθηκαν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες και ζητούν από την Τουρκία να καταθέσει σχέδια.

«Αυτά τα χρήματα τα έδωσαν μέχρι τώρα; Όχι. Αν είναι να τα δώσετε, δώστε τα. Έρχονται εδώ, επισκέπτονται τα στρατόπεδα των προσφύγων και μετά λένε δώστε σχέδια. Μας κοροϊδεύετε; Μέχρι στιγμής υπάρχουν 25 στρατόπεδα. Εμείς τελειώσαμε το έργο μας. Δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με την αξιοπρέπεια του έθνους μας. Εμείς είμαστε ευγενικοί, δεν σας κοροϊδέψαμε,» είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τα έβαλε με την ΕΕ και για το θέμα της φιλελευθεροποπίηση της βίζας με τους Τούρκους πολίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα αλλάξει το νόμο περί τρομοκρατίας που είναι ένας από τους όρους της ΕΕ.

"Εκκρεμούν πέντε όροι, ένας εκ των οποίων είναι ολέθριος. Λένε αλλάξτε το νόμο για την τρομοκρατία. Εμείς εδώ δίνουμε αγώνα κατά της τρομοκρατίας και αυτοί οι κύριοι επέτρεψαν στους τρομοκράτες να στήσουν σκηνή μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο, βάζοντας φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη. Και θα μου πουν εμένα να αλλάξω το νόμο περί τρομοκρατίας", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την ΕΕ να καταργήσει τη βίζα και εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει αυτή η ιστορία το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. "Αν την τελειώσετε τώρα, με τις υγείες σας. Αν γίνει, έγινε. Αν δεν γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα χωρίς βίζα. Θα σταθούμε όρθιοι. Δεν λυγίζουμε", είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE