Νεαρός χάκερ «έκλεψε» 272 εκατ. λογαριασμούς e-mail

Νεαρός χάκερ «έκλεψε» 272 εκατ. λογαριασμούς e-mail

«Χτύπησε» κυρίως τη Ρωσία αλλά και το Gmail.

Χάκερ κατάφερε να κλέψει τα δεδομένα από 272 εκατ. λογαριασμούς e-mail, ανάμεσά τους και Gmail. 

Η εταιρεία ασφαλείας Hold Security, στο Wisconsin των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατάφερε τον χάκερ να της δώσει τα δεδομένα.

Αυτή τη φορά ο χάκερ έθεσε στο στόχαστρο χρήστες κυρίως από τη Ρωσία. Συνολικά χτυπήθηκαν 57 εκατ. λογαριασμοί από τον provider mail.ru, άλλα 40 εκατ. από Yahoo, 33 εκατ. από  Hotmail, 24 εκατ. από το Gmail και εκατομμύρια άλλα ακόμη.

Ο χάκερ στη συνέχεια καμάρωνε σε forum για το «κατόρθωμά» του και ότι μπορούσε να πουλήσει τα δεδομένα. Η εταιρεία Holden με υπαλλήλους που μιλούν άπταιστα ρωσικά ήρθε σε επαφή μαζί του και του είπε ότι δεν μπορούσε να τον πληρώσει, αλλά θα του πρόσφερε άπειρα “likes” στα social media σε αντάλλαγμα αν της έδινε τα δεδομένα! 

Ο χάκερ, που εικάζεται ότι είναι πολύ νεαρής ηλικίας, συμφώνησε.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κανείς δεν μπορεί να τσεκάρει αν το mail του ανήκει σε αυτά που χακαρίστηκαν. Σύμφωνα με ειδικούς, είναι πολύ σημαντικό κάποιος με πολλούς λογαριασμούς να έχει κάθε φορά διαφορετικό password ώστε να μην πέφτει εύκολα θύμα χακαρίσματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.