ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος αξιωματούχος: Ενδεχόμενη κατάργηση βίζας για Ε/κ προς την Τουρκία δεν σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου

Τούρκος αξιωματούχος: Ενδεχόμενη κατάργηση βίζας για Ε/κ προς την Τουρκία δεν σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν την Τουρκία μετά τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε την Τρίτη Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΕΕ από τη στιγμή που η ΕΕ φιλελευθεροποιήσει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα. Κάτι τέτοιο είναι ένα από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει επίσης και για τους Ελληνοκύπριους.

"Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Εάν η ΕΕ καταργήσει τις θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες, τότε και εμείς θα καταργήσουμε τη βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτή τη στιγμή, ήδη οι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, αλλά εμείς εκδίδουμε τη βίζα τους σε ξεχωριστό χαρτί. Με τη νέα αυτή ρύθμιση δεν θα χρειάζονται θεώρηση», ανέφερε.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα περιμένει αύριο την επίσημη έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top