Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση κατά σιιτών στη Βαγδάτη

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση κατά σιιτών στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά σιϊτών μουσουλμάνων σε συνοικία της νοτιοανατολικής Βαγδάτης, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος ενώ δεύτερη επίθεση σε σημείο ελέγχου σιϊτών παραστρατιωτικών σημειώθηκε στο προάστιο Ντορά της Βαγδάτης. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση ήταν παγιδευμένο με τρεις τόνους εκρηκτικού υλικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE