Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στην κατάθεσή του ο δράστης του φονικού στη Λάρνακα τα ξημερώματα της Δευτέρας (25/04) Γιώργος Ξιούρουππας.
Ο τελευταίος εξήγησε στους ανακριτές ότι ο λόγος που θόλωσε και οδηγήθηκε στο φονικό ήταν η στάση του 39χρονου, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του Ξιούρουππα, τι τελευταίες μέρες συνεχώς τον απειλούσε και τον ενοχλούσε θεωρώντας ως τον υπαίτιο για την πρόσφατη σύλληψή του από την ΥΚΑΝ για υπόθεση κατοχής μικρής ποσότητας ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη (28/04) στην εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας προορίζουν την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης στο κατηγορητήριο που θα συνταχθεί για την υπόθεση του Ξιούρουππα. Θεωρούν πως υπάρχουν στοιχεία που αιτιολογούν κάτι τέτοιο.
Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, όπως σημειώνει ο συνάδελφος Βάσος Βάσου, θα τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στον οποίο θα διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Σημειώνεται πως η ομάδα ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας εργάζεται πυρετωδώς με τη λήψη καταθέσεων.