Η εξήγηση του Ξιούρουππα για το φονικό που διέπραξε: «Με απειλούσε και με ενοχλούσε συνεχώς»

Η εξήγηση του Ξιούρουππα για το φονικό που διέπραξε: «Με απειλούσε και με ενοχλούσε συνεχώς»

Οι συνεχείς απειλές και πιέσεις που του ασκούσε ο Παναγιώτης Χριστοδούλου, τον οδήγησαν στον φόνο του…

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στην κατάθεσή του ο δράστης του φονικού στη Λάρνακα τα ξημερώματα της Δευτέρας (25/04) Γιώργος Ξιούρουππας.

Ο τελευταίος εξήγησε στους ανακριτές ότι ο λόγος που θόλωσε και οδηγήθηκε στο φονικό ήταν η στάση του 39χρονου, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του Ξιούρουππα, τι τελευταίες μέρες συνεχώς τον απειλούσε και τον ενοχλούσε θεωρώντας ως τον υπαίτιο για την πρόσφατη σύλληψή του από την ΥΚΑΝ για υπόθεση κατοχής μικρής ποσότητας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη (28/04) στην εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας προορίζουν την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης στο κατηγορητήριο που θα συνταχθεί για την υπόθεση του Ξιούρουππα. Θεωρούν πως υπάρχουν στοιχεία που αιτιολογούν κάτι τέτοιο.

Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, όπως σημειώνει ο συνάδελφος Βάσος Βάσου, θα τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στον οποίο θα διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Σημειώνεται πως η ομάδα ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας εργάζεται πυρετωδώς με τη λήψη καταθέσεων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.