ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Κυπριανού: «Το Κυπριακό δεν είναι θέμα χρόνου»

Α.Κυπριανού: «Το Κυπριακό δεν είναι θέμα χρόνου»

Απορρίπτει χωρίς συζήτηση την ιδέα για δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης ο κ. Κυπριανού.

Την πεποίθηση ότι το αν θα λυθεί ή όχι το Κυπριακό δεν είναι θέμα χρόνου που παρέρχεται αλλά των προτάσεων που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε την Μ. Πέμπτη (28/04) ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, και απέρριψε χωρίς συζήτηση την όποια ιδέα για δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του την Μ. Πέμπτη και κληθείς να σχολιάσει δήλωση εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ ότι η Γενική Γραμματεία των ΗΕ πληροφορείται «ότι οι συνομιλίες πηγαίνουν καλά» και ερωτηθείς αν είναι αυτή η εντύπωση που αποκόμισε από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε τί σημαίνει «πηγαίνουν καλά» και ανέφερε ότι «υπάρχει μια πρόοδος που οφείλεται στο ότι υιοθετήθηκαν οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και στο γεγονός ότι κατάφεραν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Τ/κ ηγέτη Ακιντζί να συμφωνήσουν σε κάποια ζητήματα».

«Ο δικός μας στόχος βέβαια είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει και να έχει αίσιο τέλος», πρόσθεσε, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι «απέχουμε πάρα πολύ μακριά από τον τελικό στόχο που είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε εκ νέου ότι «το αν θα λυθεί ή όχι το Κυπριακό δεν είναι συναντημένο με το χρόνο, δεν είναι θέμα χρόνου που παρέρχεται, είναι θέμα προτάσεων που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», εξηγώντας πως «αν δεν κατατεθούν προτάσεις οι οποίες θα ικανοποιούν τις προσδοκίες και τα οράματα των Ε/κ και των Τ/κ, δεν μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία στο Κυπριακό». Και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσει ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα ανταποκρίνονται σε αυτές τις προσδοκίες, και των Ε/κ και των Τ/κ.

Ερωτηθείς σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα που κάνει λόγο για επεξεργασία φόρμουλας από την Τουρκία για δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι μια τέτοια πρόταση είναι «απορριπτέα δίχως συζήτηση». «Δεν συζητούμε καν για τέτοιο θέμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς εξάλλου σε σχέση με βεβήλωση τάφων καταδρομέων στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο κ. Κυπριανού είπε πως παρόλο που δεν γνωρίζει για το περιστατικό, εντούτοις το ΑΚΕΛ τάσσεται ενάντια στη βεβήλωση οποιωνδήποτε τάφων. «Ελπίζω η Αστυνομία να διερευνήσει και να βρει τί πραγματικά έχει γίνει», πρόσθεσε.

Αναπομπές/αναφορές νομοθεσιών από ΠτΔ


Σε ερώτηση αν είχε οποιανδήποτε επαφή με τον Πρόεδρο της Βουλής για το χειρισμό του θέματος των αναφορών/αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας για νομοθεσίες που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το θέμα είχε συζητηθεί στην τελευταία σύσκεψη που είχαν οι Αρχηγοί και Εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής και ότι υπάρχει γνωμάτευση που λέει ότι αυτή η περίοδος θεωρείται νεκρή οπότε οι δύο εβδομάδες που απαιτούνται μπορούν να μετρήσουν μετά τις 2 του Ιούνη όταν και θα συνέλθει για πρώτη φορά η νέα Βουλή. «Υπάρχει λύση στο όλο ζήτημα, όμως αν ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινωνήσει μαζί μας και ζητήσει τη δική μας άποψη, θα συζητήσουμε και θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χειρισμού», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top