ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KYΠΡΟΣ: Άλλοι δεν έχουν να φάνε και άλλος έδωσε €4.180 για να έχει αριθμό πινακίδας αυτοκινήτου το «001»!

KYΠΡΟΣ: Άλλοι δεν έχουν να φάνε και άλλος έδωσε €4.180 για να έχει αριθμό πινακίδας αυτοκινήτου το «001»!

Με επιτυχία για τα ταμεία του κράτους εφαρμόζεται εδώ και επτά χρόνια η διαδικασία πλειοδότησης αριθμών εγγραφής οχημάτων, αφού αρκετοί είναι αυτοί που ξοδεύουν μερικές χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν τους αριθμούς της αρεσκείας τους.

Έκπληξη προκαλούν σε κάποιους τα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για τους πλειστηριασμούς πινακίδων, τα οποία παρουσιάζει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σε δημοσίευμα της στις 28/04.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στα επτά χρόνια λειτουργίας της διαδικασίας πλειοδότησης, συνολικά μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, 7.826 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ενεγράφησαν για πρώτη φορά στην Κύπρο (καινούργια ή εισαγόμενα μεταχειρισμένα) διεκδίκησαν και κέρδισαν τους αριθμούς που επιθυμούσαν για τα αυτοκίνητά τους, ποντάροντας τα υψηλότερα ποσά.

Σε μία περίπτωση -που αποτελεί και το ρεκόρ πλειοδοσίας για αριθμό- συμπολίτης μας πλήρωσε €4.180 για να υπερβεί το ποσό που έδωσε ο προηγούμενος πλειοδότης και να κερδίσει το «001» για το αυτοκίνητό του. Και δεν είναι το μόνο τέτοιο υψηλό ποσό. Άλλος, επίσης για τον «άσο» σε σειρά γραμμάτων, πλειοδότησε με €3.500, σε άλλη σειρά γραμμάτων επίσης για το «001» ιδιοκτήτης έδωσε €3.100 και σε τρεις άλλες διαφορετικές περιπτώσεις πλήρωσαν για να κερδίσουν τον πλειστηριασμό από €3.000 για να έχουν το «001» στις πινακίδες τους. Επίσης, για το «001» δόθηκαν ποσά όπως €2.900, €2.500 σε δύο περιπτώσεις και σε άλλες 10 περίπου περιπτώσεις ποσά μεταξύ €2.000 και €2.500.

Τρεις ίδιοι αριθμοί στις πινακίδες φαίνεται πως επίσης οδηγούν πολλούς σε ανταγωνιστική πλειοδότηση που ανεβάζει την τιμή των αριθμών. Για παράδειγμα για το «777» δόθηκαν μέχρι και €2.900 και για το «888» μέχρι και €2.500.

Μέχρι στιγμής το κράτος έχει κέρδη 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top