Για επιδότηση των πιο πλούσιων κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Για επιδότηση των πιο πλούσιων κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Το ΔΗΚΟ επιβεβαιώνει στην ανακοίνωση του ότι υποστηρίζει την παροχή φοροαπαλλαγής για ιδιωτικές ασφάλειες υγείας μέχρι και πέντε χιλιάδες ευρώ χωρίς περιορισμό στο εισόδημα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

“Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό ισοδυναμεί με επιδότηση των πιο πλούσιων από τους λιγότερο εύπορους. Το ΔΗΚΟ ζητά όσοι δεν μπορούν να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας €400 το μήνα να επιδοτούν αυτούς που μπορούν”, αναφέρει.

“Το ότι εισηγούνται και φοροαπαλλαγή των εξόδων υγείας δεν ακυρώνει το άδικο της εισήγησης τους για τις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας”, προσθέτει.

Όσο δε αφορά το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει ότι “επισημαίνουμε ότι ο ψηλότερος συντελεστής είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον χαμηλότερο. Η πρόταση του ΔΗΚΟ για ενιαία έκπτωση 20%, στην πραγματικότητα δίνει στους εκατομμυριούχους πολλαπλάσιο όφελος από ό,τι στους μικροϊδιοκτήτες”.

“Τι είδους κοινωνική δικαιοσύνη είναι αυτή;” διερωτάται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα στήριξης από Φον ντερ Λάιεν για το Κυπριακό: «Η ΕΕ δεσμευμένη στην επανένωση της Κύπρου»

Σαφές μήνυμα στήριξης από Φον ντερ Λάιεν για το Κυπριακό: «Η ΕΕ δεσμευμένη στην επανένωση της Κύπρου»

Μήνυμα στήριξης προς τις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό απηύθυνε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν μέσω της Πενταμερούς συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.