Ανακριτική ομάδα «ξεψαχνίζει» την Γιωρκάτζη για τα Agusta

Ανακριτική ομάδα «ξεψαχνίζει» την Γιωρκάτζη για τα Agusta

Τρεις ομάδες ανακριτών έχουν αναλάβει το ξεψάχνισμα της υπόθεσης με τα Agusta.

Του Φάνη Μακρίδη

Η μια ομάδα, μάλιστα, έχει ως αποστολή τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών της νυν Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η στάση της οποίας έναντι στον σκάνδαλο τον ιταλικής προέλευσης ελικοπτέρων την αφήνει πλήρως εκτεθειμένη (δαπανήθηκαν 75 εκατομμύρια ποσό αρκετά «φουσκωμένο» βάσει πανοιότυπων αγορών από άλλα κράτη, ενώ τα ανταλλακτικά των ελικοπτέρων ήταν ακατάλληλα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ AGUSTA - «Καλή διαπραγμάτευση, λογικές τιμές» έλεγε η Γιωρκάτζη!

Μετά από οδηγίες που έδωσε από την περασμένη εβδομάδα ο  Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έγινε η σύνθεση τριών ανακριτικών ομάδων που θα έχουν τις ακόλουθες αντίστοιχες αποστολές:

1.    Τις συνθήκες υπό τις οποίες η Αστυνομία προμηθεύτηκε τα δυο Agusta
2.    Τις συνθήκες υπό τις οποίες η Εθνική Φρουρά προμηθεύτηκε τρία Agusta
3.    Τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

Θυμίζουμε ότι τα πρακτικά συνεδρία της Βουλής για το θέμα, όπως και η έκθεση του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Χασαπόπουλου, άφηναν πλήρως εκτεθειμένη την τότε Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Το ThemaOnine είχε δημοσιοποιήσει σχετικά στοιχεία.

Οι έρευνες των στελεχών του ΤΑΕ, λοιπόν, θα προχωρήσουν σε βάθος και αναμένεται να καταδείξουν ποιο ρόλο είχε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη (οι διαδικασίες για την αγορά των ελικοπτέρων είχαν αρχίσει το 2008) και επέτρεψε την προμήθεια των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, παρόλο που όλα τα δεδομένα ήταν αρνητικά για την κυπριακή Πολιτεία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE