ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προέδρος ΔΗΣΥ σε Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων: «Στήριξη όταν οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέπουν»

Προέδρος ΔΗΣΥ σε Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων: «Στήριξη όταν οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέπουν»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Μ.Τρίτη (26.04) μεταξύ του Προέδρου ΔΗΣΥ με το νέο Δ.Σ. Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου μαζί με την Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνη Κοινωνικών Θεμάτων, Στέλλα Κυριακίδου, και με Αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκαν την Μ.Τρίτι (26.04), στα Κεντρικά Γραφεία του ΔΗΣΥ, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ).
 
Κατά την συνάντηση  συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  πολύτεκνες οικογένειες και αντηλλάγησαν απόψεις  για σειρά θεμάτων όπως είναι και το δημογραφικό.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠ, Ντίνος Ολύμπιος, κατέθεσε τις απόψεις καθώς και τα κύρια αιτήματα  της Οργάνωσης, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν το Επίδομα Μάνας, Επίδομα Τέκνου και Φοιτητική Χορηγία και συμπερίληψη στα εξαρτώμενα Τέκνα και τις φοιτητικές ηλικίες όπως επίσης το Όριο Εισοδήματος για σκοπούς φορολογίας αλλά και την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού επανέλαβε την αρχή του κόμματος ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να δίδονται υποσχέσεις για διάφορα αιτήματα, σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης που θα υπάρξουν από πλευράς Κράτους, όταν οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέπουν, θα πρέπει να αποφασιστούν κατόπιν Ιεράρχησης και καθορισμό Προτεραιοτήτων, ενώ τόνισε ότι θέση του ΔΗΣΥ είναι πως πρώτη προτεραιότητα είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Πολύτεκνες Οικογένειες.
 
Παράλληλα ο κ. Νεοφύτου σημείωσε την θέση του κόμματος για ίδρυση ενός Κεντρικού Φορέα Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος, στα πλαίσια της εκάστοτε Κυβερνητικής πολιτικής, θα χειρίζεται όλα τα θέματα στήριξης των ευάλωτων ομάδων.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τόνισε πως το Κράτος θα πρέπει να αντιμετωπίζει την γέννηση κάθε παιδιού ως τον καλύτερο πλούτο και ως την καλύτερη αποδοτική επένδυση για τον τόπο για να υπογραμμίσει πως η ζημιά που προκαλείται από την υπογεννητικότητα είναι τεράστια εν συγκρίσει με τα όσα κίνητρα δίδονται σήμερα για την γεννητικότητα, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες

Eurovision 2024: Tι ρούχο ετοιμάζει ο Κουδουνάρης για τη Silia Kapsis on stage; Το video στο Tik Tok



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top