ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Περδίκης: «Δεν αξίζει να θυσιαστεί το εθνικό μας θέμα στον εκλογικό βωμό»

Γιώργος Περδίκης: «Δεν αξίζει να θυσιαστεί το εθνικό μας θέμα στον εκλογικό βωμό»

Ανησυχητικές οι εξελίξεις για τους εποίκους - Να ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Εθνικό Συμβούλιο ζητά σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

«Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις των συνομιλιών στο εθνικό μας θέμα. Δυστυχώς η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να «κλείσει» το Εθνικό Συμβούλιο, μας υποχρεώνει να σχολιάζουμε δηλώσεις και ειδήσεις από τα ΜΜΕ. Παραδείγματος χάριν, οι εξελίξεις στο θέμα των εποίκων θα πρέπει να μας  ανησυχήσουν,» δηλώνει αρχικά ο κ. Περδίκης.
 
«Καταρχήν θεωρούμε ως θετική εξέλιξη τη δήλωση του κ. Ακιντζί ότι δεν βρίσκεται στην ατζέντα προς συζήτηση το αίτημα της Τουρκίας για παραχώρηση 25 χιλιάδων «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους. Είπε παράλληλα ότι μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει τη διαδικασία των συνομιλιών.  Ελπίζουμε ο κ. Ακιντζί να  έκανε αυτή τη δήλωση μετά «λόγου γνώσεως» και όχι για εσωτερική κατανάλωση. Ευχόμαστε να επιμείνει σε αυτήν την άποψη και να μην υποκύψει, ως συνήθως, στο θέλημα της Τουρκίας. Μας κάνει όμως εντύπωση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έθεσε επιτακτικά το θέμα των υπηκοοτήτων στις διαπραγματεύσεις, ζητώντας τη ματαίωση κάθε σχεδιασμού», συνεχίζει. 
 
Επίσης δηλώνει, «Σε ότι αφορά την ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δυστυχώς με λύπη παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραδέχεται ότι οι εκλογές εμποδίζουν τη διαδικασία ενημέρωσης. Καταλαβαίνει ότι έτσι επιβεβαιώνει την Τουρκική προπαγάνδα.» 
 
«Ο κ. Ακιντζί ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής των Τούρκων εποίκων στην Τουρκία, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων, υπάρχει πάντα τέτοια πρόνοια στο σχέδιο λύσης. Σημειώνεται ότι ακόμα και στο σχέδιο Ανάν προβλεπόταν επιστροφή εποίκων στην Τουρκία.»
 
«Καλούμε για μία ακόμη φορά τον κ. Αναστασιάδη να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα, το θέμα των εποίκων και ο κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποκύψει στις Τουρκικές απαιτήσεις για άνοιγμα κυπρογενών κεφαλαίων. Δεν αξίζει να θυσιαστεί το εθνικό μας θέμα στον εκλογικό βωμό.» καταλήγει. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top