Οι τζιχαντιστές στήνουν συνομωσίες κατά του Ιράν

Οι τζιχαντιστές στήνουν συνομωσίες κατά του Ιράν

Προσπάθειες να στείλουν τρομοκρατικές ομάδες στην Τεχεράνη

Ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαβί δήλωσε χθες πως το Ισλαμικό Κράτος στήνει «συνωμοσίες» ενάντια στο Ιράν από την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στην Ράκα στη Συρία, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν κάνει αρκετές απόπειρες να στείλουν «τρομοκρατικές ομάδες» μέσα στο Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό al-Mayadeen, ο Αλαβί υποστήριξε πως αν το Ιράν δεν πολεμούσε την τρομοκρατία στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, θα αναγκαζόταν να το πράξει μέσα στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας θέμα εθνικής ασφάλειας τον ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Τεχεράνη στο συριακό πόλεμο.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πρόσφατα υποδήλωσε πως έστειλε μέλη του τακτικού στρατού και της Επαναστατικής Φρουράς στη Συρία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες της αντιπολίτευσης και στους τζιχαντιστές του ΙΚ που επιδιώκουν την ανατροπή του.

«Η Ράκα στη Συρία είναι ένα από τα μέρη όπου (το Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει σκευωρίες και συνωμοσίες ενάντια στο Ιράν», τόνισε ο Αλαβί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE