ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτικές Εκλογές ΔΗΣΥ: Τα φαβορί για την πρωτιά και η μεγάλη μάχη των «μικρών»

Βουλευτικές Εκλογές ΔΗΣΥ: Τα φαβορί για την πρωτιά και η μεγάλη μάχη των «μικρών»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των υποψήφιων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην πρωτεύουσα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αυτό γιατί όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν τόσο στα ψηλά δώματα για την πρωτιά όσο και στα πιο χαμηλά για είσοδο τους στη νέα βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό, ντέρμπι για την πρωτιά θα δώσουν οι Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Τορναρίτης και Νίκος Νουρής, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να τους ακολουθεί.

Από εκεί και πέρα, δεδομένου ότι ο ΔΗΣΥ θα εκλέξει 7 ή 8 βουλευτές στη Λευκωσία, τότε απομένουν το πολύ τρεις θέσεις για τις οποίες γίνεται κυριολεκτικά «σφαγή».

Θα ήταν το λιγότερο παρακινδυνευμένο εάν κάναμε την όποια πρόβλεψη, ένα ολόκληρο μήνα πριν τις εκλογές για το ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το πάζλ του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, αφού όλα θεωρούνται ρευστά.

 Μαρία Κυριακού, Ρίκκος Μαππουρίδης και Αντρέας Πιτσιλλίδης επαναδιεκδικούν, με τους δυο τελευταίους να είχαν δυσκολευτεί να εξασφαλίσουν θέση στο ψηφοδέλτιο.

Θυμίζουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές ο Ρίκκος Μαππουρίδης έμεινε εκτός και για να καταφέρει να βρίσκεται εντός ψηφοδελτίου αποσύρθηκε ο Χρίστος Πάλλης ενώ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης κλείδωσε ως τελευταίος, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Τέλος, με ισχυρές προϋποθέσεις διεκδικούν είσοδο στη νέα βουλή σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι όπως, οι Δημήτρης Δημήτριου – τερμάτισε τρίτος στις εσωκομματικές δυο ψήφους πίσω από τον Προδρόμου- Μιχάλης Σοφοκλέους, Χρύσανθος Φάκκας, Σάββια Ορφανίδου και Ξένια Κωνσταντίνου, με τον αριστίνδην Σόλων Κασίνη να παραμένει αίνιγμα, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν και μεγαλύτερες εκπλήξεις, αφού όπως έλεγε και ο Γλαύκος Κληρίδης «θα δείξει η τενέκα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top