ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca

Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca

Οι Αρχές του Παναμά προέβησαν το βράδυ της Παρασκευής, (22/4) σε νέα έρευνα σε ένα από τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των "Panama Papers", ανακοίνωσε χθες ο εισαγγελέας που διεξάγει την έρευνα.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από "νέες πληροφορίες" που έλαβαν οι Αρχές "σχετικά με την πιθανή παρουσία στο κτίριο εγγραφών που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας Mossack Fonseca", δήλωσε ο εισαγγελέας Javier Caraballo, αρμόδιος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αποσκοπεί επίσης να αναζητήσει πληροφορίες για τις "εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατονομάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για πιθανή διάπραξη αδικημάτων", επισήμανε ο κ. Caraballo στους δημοσιογράφους.

Κατά την έρευνα αυτή, "εντοπίσαμε μεγάλη ποσότητα εγγράφων, τα οποία θεωρείται πως ανήκουν στην εταιρεία", συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δικηγορική εταιρεία αρχειοθετεί την πλειοψηφία των εγγράφων της σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερους από 100 διακομιστές.

Η δικηγορική εταιρεία τόνισε σε ανακοίνωση "την προθυμία της να συνεργαστεί στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη" και διαβεβαίωσε πως τα έγγραφα που βρίσκονται στα γραφεία της περιέχουν "πληροφορίες" οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Είχε ήδη διεξαχθεί έρευνα στην έδρα της Mossack Fonseca επί 27 ώρες στις 12 Απριλίου.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top