ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ στη πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ στη πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Την πρώτη του δημοσκόπηση για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής το κρατικό κανάλι. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, ανάμεσα σε χίλια άτομα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας  πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αναδεικνύεται ο ΔΗΣΥ, με βάση την πρώτη μεγάλη έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς, την οποία παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής, (22/4) το ΡΙΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 23,5 % το ΑΚΕΛ 17 %, το ΔΗΚΟ 9 και η ΕΔΕΚ 4,5 %. Ακολουθούν, η Συμμαχία Πολιτών με ποσοστό 4 %, οι Οικολόγοι και το Κίνημα Αλληλεγγύη με 3 %και το ΕΛΑΜ με 1,5 %.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, δηλαδή ανεξαρτήτως των κομματικών προτιμήσεων, ποιο  κόμμα πιστεύουν οι ερωτηθέντες πως θα κερδίσει τις εκλογές, το 75 % απάντησε ο ΔΗΣΥ και το 10 % το ΑΚΕΛ. Ποσοστό 16 % απάντησε κανένα ή ότι δεν έχει γνώμη.

Σχετικά με την πρόθεση να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές το 51% δηλώνει πως σίγουρα θα ψηφίσει, το 21% πως μάλλον θα ψηφίσει , το 15% πως μάλλον δεν θα ψηφίσει, το 13% πως σίγουρα δεν θα ψηφίσει και το 1% δεν έχει γνώμη.

Το 58% των ερωτηθέντων  θεωρεί ότι τα πράγματα στην Κύπρο πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Το 25% θεωρεί ότι πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση το 16% ούτε το ένα ούτε το άλλο και το 1% δεν έχει γνώμη. Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αυτή είναι η ίδια από τον Απρίλιο του 2011, το 22 % ότι είναι χειρότερη και το 37% ότι είναι καλύτερη.

Tην εικοστή-τρίτη Παγκύπρια έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς για τις βουλευτικές εκλογές 2016 διενήργησε για λογαριασμό του κρατικού καναλιού η κοινοπραξία EDEX - ΙMR Ltd.

Η έρευνα διεξήχθη με δείγμα χιλίων ατόμων μεταξύ 8 -18  Απριλίου 2016.

Επιλέγηκε η μέθοδος της ποσοτικής έρευνας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου χωρίς κάλπη.

Ακολουθήθηκε η μέθοδος της πολυδιάστατης στρωματοποιημένης δειγματοληψίας στο γενικό πληθυσμό ηλικίας δεκαοχτώ ετών και άνω.

Για την υλοποίηση της έρευνας εργάστηκαν δεκαεπτά ερευνητές και τρεις επόπτες.

Το τυπικό στατιστικό σφάλμα υπολογίστηκε στο +/- 3,1%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top