Το ξέρατε; Γιατί τα ξενοδοχεία αποφεύγουν το δωμάτιο με τον αριθμό 420

Το ξέρατε; Γιατί τα ξενοδοχεία αποφεύγουν το δωμάτιο με τον αριθμό 420

Μπορεί στην Κύπρο να μην ισχύει αλλά σε πολλές άλλες χώρες, όπως και στις ΗΠΑ να αποφεύγεται συστηματικά ο συγκεκριμένος αριθμός, καθώς παραπέμπει σε κάτι απαγορευμένο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το 420 (ή 4:20 ή 4/20) είναι ένας αριθμός που σχετίζεται με την κάνναβη. Ως εκ τούτου, η 20η Απριλίου ή 4/20 όπως συνηθίζουν στις ΗΠΑ (γράφεται πρώτα ο μήνας και μετά η ημέρα), έχει γίνει μια «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα χόρτου!

Αλλά δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία που κάνει τους καπνιστές χόρτου ανά τον κόσμο να γιορτάζουν. Ο αριθμός αυτός σε οποιαδήποτε μορφή, αποτελεί πόλο έλξης για το εν λόγω κοινό.

Πράγματι, ένα ξενοδοχείο αναγκάστηκε να αλλάξει τον αριθμό του δωματίου 420 σε 419 + 1 σε μια προσπάθεια να αποφύγει οποιαδήποτε σύνδεση με τη μαριχουάνα.

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τους επισκέπτες δείχνουν επίσης τις ενδείξεις για απαγόρευση του καπνίσματος, αν και αυτό ισχύει για όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

A8LsXgHl.png

Το κίνητρο για τη δημιουργία του «419 + 1» θα μπορούσε να είναι διττό: πρώτον, να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους που θέλουν να καπνίσουν μαριχουάνα στο φημισμένο δωμάτιο 420 και δεύτερον να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να κλέψουν την ετικέτα ως αναμνηστικό.

Ένα άλλο ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου είναι νόμιμο να καπνίζουν μαριχουάνα, αποφάσισε να γράψει στην πόρτα τον αριθμό 420 για να γλιτώσει από τον κόπο της αντικατάστασης της ταμπέλας γιατί το έκλεβαν πολύ συχνά.

koaRziPl

Μια ακόμη περίπτωση είναι αυτή ενός ξενοδοχείου οπού απλά «εξαφάνισε» τον αριθμό 420!

NqrmBDSl

Πηγη: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE