LIKE ONLINE

Ένας στους τέσσερις μοιράζεται κατά λάθος ευαίσθητα δεδομένα μέσω Internet

Ένας στους τέσσερις μοιράζεται κατά λάθος ευαίσθητα δεδομένα μέσω Internet

Κάποιοι αποκαλύπτουν ακόμα και με τη θέλησή τους προσωπικές πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ιδιωτική και επαγγελματική τους ζωή.

Με τόσες πολλές συσκευές και on line κανάλια επικοινωνίας στα χέρια μας, είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημοσιεύσουμε ένα προσωπικό μήνυμα ή να μοιραστούμε πληροφορίες με τους λάθος ανθρώπους ακούσια. Έτσι, ακόμη και σήμερα, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να διαχειρίζονται απερίσκεπτα ιδιωτικές πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου και να μπλέκουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, αποκαλύπτει έρευνα της Kaspersky Lab. 

Το 27% των Ευρωπαίων μοιράζεται ευαίσθητα δεδομένα κατά λάθος. Και το 13% αποκαλύπτει με τη θέλησή του προσωπικές πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται διαδικτυακά μπορεί να επιφέρουν σημαντικές προσωπικές και επαγγελματικές συνέπειες. 

Η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας. Σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται: προσωπικές φωτογραφίες (για το 43% των Ευρωπαίων), στοιχεία επικοινωνίας (40%), φωτογραφίες άλλων προσώπων (34%), ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (29%) και πληροφορίες σχετικές με την εργασία (18%). Περαιτέρω – κι ενδεχομένως ακόμη πιο σοβαρά – το 16% των Ευρωπαίων έχει μοιραστεί ένα προσωπικό μυστικό, ενώ το 8% έχει μοιραστεί ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία. 

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις βλαβερές συνέπειες – τόσο οικονομικές, όσο και συναισθηματικές – που μπορεί να προκύψουν από τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών. Για παράδειγμα, περίπου το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ερωτηθέντων ανησυχεί ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις του ή να φέρει σε δύσκολη θέση ή ακόμα και να προσβάλει κάποιον, ενώ ένας στους έξι φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του. 

Το επίπεδο ανησυχίας είναι συχνά δικαιολογημένο. Το 28% παραδέχτηκε ότι έχει μοιραστεί κατά λάθος εμπιστευτικές πληροφορίες, με έναν στους δέκα ερωτηθέντες να έχει υποστεί συνέπειες από αυτό. Στις συνέπειες αυτές περιλαμβάνονται η απώλεια φίλων, το bullying, οι οικονομικές απώλειες, το τέλος μια σχέσης, ακόμη και η απόλυση από την εργασία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Black Friday: Ξεκίνησαν δυναμικά οι καταγγελίες - Από χαμένα προϊόντα μέχρι παραπλανητικές εκπτώσεις

• Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που έπεσε δέντρο και καταπλάκωσε όχημα εγκλωβίζοντας τον οδηγό - Βίντεο

• Εικόνα βγαλμένη από παραμύθι: «Πάγωσαν» τα δέντρα στο Τρόοδος – Η θερμοκρασία άγγιξε τους -5 βαθμούς κελσίου το βράδυ

• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top