ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών: «Να ετοιμάσουμε στρατηγική για τις επόμενες προκλήσεις στο Κυπριακό»

Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών: «Να ετοιμάσουμε στρατηγική για τις επόμενες προκλήσεις στο Κυπριακό»

Η Αντιπρόεδρος των Οικολόγων Έφη Ξάνθου ζήτησε να γίνει προετοιμασία και χαρτογράφηση της στρατηγικής για τις επόμενες δοκιμασίες που θα βρούμε μπροστά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η οποία, όπως είπε, αν και επιμένει να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της, προβάλλει συνεχώς τα προκλητικά αιτήματα της.

Η κ. Ξάνθου, σε δηλώσεις στα γραφεία του Κινήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είπε ότι την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για βήματα προόδου στις συνομιλίες μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί, ο κ. Ερντογάν απειλούσε ξεκάθαρα την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας "και όσο και να θέλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να βλέπει πρόοδο, σύντομα θα βρει ξανά μπροστά του τις προκλητικές απαιτήσεις της Άγκυρας".

Η κ. Ξάνθου αναφέρθηκε και στο θέμα των αναδιαρθρώσεων λέγοντας ότι οι αναδιαρθρώσεις δανείων κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν κρατικές ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε σε σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να διογκώνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.
 
Το θέμα , είπε, αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και κάλεσε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να βρει άμεση λύση που δεν θα επιβαρύνει κι άλλο τους δανειολήπτες, αλλά παράλληλα δεν θα φουσκώσει ακόμη περισσότερο το μπαλόνι των «κόκκινων» δανείων.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των χορηγιών της ΧΕΛΕΚΤΩΡ, λέγοντας ότι "οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις του κ. Λώλου – και  οι επόμενες που προανήγγειλε – εμπλέκουν κάποια πολιτικά κόμματα, αλλά εκείνα συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν". Διερωτήθηκε γιατί τα κόμματα δυσκολεύονται να μας απαντήσουν, σημειώνοντας πως μπορεί να υπεκφεύγουν ωστόσο οι πολίτες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top