Βουλευτικές εκλογές: Τα φαβορί στη Λάρνακα και ποιοι θα δώσουν την μεγάλη μάχη

Βουλευτικές εκλογές: Τα φαβορί στη Λάρνακα και ποιοι θα δώσουν την μεγάλη μάχη

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν και διάφορες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το εκλογικό σώμα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η πόλη της Λάρνακας ζει σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, με τους υποψηφίους να δίνουν τη δική του μάχη για το ποιος τελικά θα επικρατήσει.

Στις εκλογές του 2011 η Λάρνακα εξέλεξε έξι βουλευτές. Τρεις από τον ΔΗΣΥ, δυο από το ΑΚΕΛ και έναν του ΔΗΚΟ.

Στην κούρσα αυτή υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες μας, φαβορί που πολύ δύσκολα δεν θα βρίσκονται στην επόμενη βουλή αλλά και ονόματα που διεκδικούν με αξιώσεις.

Για τον ΔΗΣΥ αυτός που θεωρείται ακλόνητο φαβορί είναι ο βουλευτής του κόμματος, Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Από εκεί και πέρα τα δυνατά «άλογα» που φαίνεται να διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στο κοινοβούλιο από πλευράς ΔΗΣΥ, είναι ο επίσης  βουλευτής του κόμματος Γιώργος Τάσσου και Αριστοτέλης Μισός, με την Αννίτα Δημητρίου παράλληλα να θεωρείται πλέον ως ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος.  

Όσο αφορά το ΑΚΕΛ, πλην του βουλευτή του κόμματος, Γιώργου Γεωργίου ο οποίος έχει ένα σοβαρό προβάδισμα δεν φαίνεται ξεχωρίζει οποιοδήποτε άλλος με τοπίο να θεωρείται ρευστό.

Στο ΔΗΚΟ προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Γιώργος Προκοπίου με κυριότερο ανταγωνιστή τον Χρίστο Ορφανίδη.

Τέλος, εάν η Συμμαχία Πολιτών, όπως δείχνουν συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις εξασφαλίσει τελικά ποσοστό πάνω του 7,5% τότε θα έχει σοβαρές αξιώσεις να εκλέξει βουλευτή στη Λάρνακα με τον Αντρέα Αποστόλου να έχει τον πρώτο λόγο.   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE