Απάντηση ΠτΔ στο ThemaOnline: «Η τελική απόφαση είναι δική μου αν θα διορίσω Β. Γεν. Εισαγγελέα»

Απάντηση ΠτΔ στο ThemaOnline: «Η τελική απόφαση είναι δική μου αν θα διορίσω Β. Γεν. Εισαγγελέα»

Το ThemaOnline βρέθηκε στο Προεδρικό για την δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Ερώτηση: Το ερώτημα μου έχει να κάνει μετά από την εκ των πραγμάτων αποτυχημένο διορισμό του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ερωτοκρίτου για το ότι η θέση αυτή δεν έχει πληρωθεί ακόμη. Ο Γενικός Εισαγγγελέας κ. Κληρίδης έχει εκφράσει τη θέληση αν αυτή η θέση αντικατασταθεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Προτίθεστε να σεβαστείτε τη βούληση του Γενικού Εισαγγελέα ή ίσως αποτελέσει η δική σας επιλογή ενδεχομένως πολιτικού προσώπου ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων;

Απάντηση: Πρώτον δεν αποφάσισα αν θα διοριστεί Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Δεύτερο, δεν είναι μόνο συμβουλές από τρίτους ή φίλα προσκείμενους ή και πολιτικούς αντιπάλους που δέχομαι, πολύ περισσότερο θα δεχόμουν και συμβουλές από τον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά η τελική απόφαση είναι προνόμιο του Προέδρου και δεν έχω πρόθεση να το εγκαταλείψω αν και εφόσον αποφασίσω να το ασκήσω.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ με ομάδα ATF: «Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει τους εμπειρογνώμονες και τα πορίσματα τους»

Συνάντηση ΠτΔ με ομάδα ATF: «Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει τους εμπειρογνώμονες και τα πορίσματα τους»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την αμερικανική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ATF, στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου – ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε μελλοντικές προκλήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE