Πέντε ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στη Βρετανία

Πέντε ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στη Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε πέντε υπόπτους για την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησε, στην οποία μετείχαν οι βελγικές και οι γαλλικές αρχές, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής για τη Βρετανία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Η αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία χθες και άλλος ένας άνδρας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου νωρίς σήμερα το πρωί.

«Οι συλλήψεις είχαν σχεδιαστεί εκ των προτέρων και έγιναν βάσει πληροφοριών που υπήρχαν. Δεν υπήρξε καμία στιγμή κίνδυνος για τον κόσμο και δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι είχε σχεδιαστεί μια επίθεση στη Βρετανία», διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας των Ουέστ Μίντλαντς Μάρκους Μπίαλ.

«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εκτενούς έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Ουέστ Μίντλαντς, μαζί με το ευρύτερο δίκτυο της (βρετανικής) αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της MI5 και των διεθνών εταίρων συμπεριλαμβανομένων των βελγικών και των γαλλικών αρχών για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε σχετική απειλή στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας Βέλγος, που ήταν ύποπτος για ανάμειξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες, είχε ταξιδέψει πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ και είχε φωτογραφήσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE