Λαγκάρντ: Το Brexit απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

Λαγκάρντ: Το Brexit απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν έναν μακρόχρονο γάμο, είναι προσωπική μου ευχή ότι αυτός δεν θα διαλυθεί»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί τον κίνδυνο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το λεγόμενο Brexit) ως «έναν από τους πιο σοβαρούς πτωτικούς κινδύνους στον ορίζοντα της παγκόσμιας ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ τόνισε πως η ψήφος των Βρετανών στο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να προκαλέσει εκτεταμένη αβεβαιότητα, αλλά πρόσθεσε πως ελπίζει ότι αυτό δεν συμβεί.

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν έναν μακρόχρονο γάμο. Είναι προσωπική μου ευχή όχι αυτός δεν θα διαλυθεί. Και όπως όλοι σε όλους τους γάμους, οι καλές συζητήσεις μπορούν πράγματι να βοηθήσουν», υπογράμμισε η ίδια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE