Λαγκάρντ: Το Brexit απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

Λαγκάρντ: Το Brexit απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν έναν μακρόχρονο γάμο, είναι προσωπική μου ευχή ότι αυτός δεν θα διαλυθεί»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί τον κίνδυνο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το λεγόμενο Brexit) ως «έναν από τους πιο σοβαρούς πτωτικούς κινδύνους στον ορίζοντα της παγκόσμιας ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ τόνισε πως η ψήφος των Βρετανών στο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να προκαλέσει εκτεταμένη αβεβαιότητα, αλλά πρόσθεσε πως ελπίζει ότι αυτό δεν συμβεί.

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν έναν μακρόχρονο γάμο. Είναι προσωπική μου ευχή όχι αυτός δεν θα διαλυθεί. Και όπως όλοι σε όλους τους γάμους, οι καλές συζητήσεις μπορούν πράγματι να βοηθήσουν», υπογράμμισε η ίδια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Στην ανάγκη για ενότητα στους κόλπους της ΕΕ καθώς και στο Ουκρανικό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.