Έρευνα για το «ΕΡΜΗΣ» από τον Γενικό Εισαγγελέα – Πέταξε για Σκωτία και εμείς το βγάλαμε άχρηστο!

Έρευνα για το «ΕΡΜΗΣ» από τον Γενικό Εισαγγελέα – Πέταξε για Σκωτία και εμείς το βγάλαμε άχρηστο!

Στα χέρια του Κώστα Κληρίδη βρίσκεται η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το θέμα της πώλησης του αεροπλάνου «ΕΡΜΗΣ» της Αστυνομίας Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Κώστας Κληρίδης έχει δώσει το πράσινο φως για την διεξαγωγή έρευνας σε ότι αφορά την βεβιασμένη πώληση του αεροπλάνου «ΕΡΜΗΣ» της Αστυνομίας Κύπρου.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προ ημερών ετοίμασε την δική της έρευνα σχετικά με το θέμα, την οποία απέστειλε στον Γ. Εισαγγελέα.

Να αναφέρουμε πως  το Υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε στη Βουλή ότι μετά από έρευνα για το θέμα του «ΕΡΜΗΣ» δεν βρήκε οτιδήποτε στοιχειό που να δείχνει διαπλοκή.  Έτσι μετά και από την απάντηση αυτή, ο Γενικός Ελεγκτής προχώρησε σε δική του έρευνα της οποίας τα στοιχεία παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος είδε το θέμα πιο ζεστά!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το  «ΕΡΜΗΣ» πωλήθηκε στην εταιρεία ISLANDER AIRCRAFT για το ποσό των €150.000, ενώ η ίδια εταιρεία με εμπορικό όνομα στην ιστοσελίδα της, το πωλούσε στην τιμή των GBP 790,000 (€932.680) μετά και από την επισκευή του.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως ενώ άτομο του συμβουλίου ανέφερε τότε πως το αεροπλάνο δεν μπορούσε να πετάξει περισσότερο από 50 ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το αεροπλάνο «ΕΡΜΗΣ» πέταξε στην Σκωτία αεροπορικώς  από τον ίδιο τον αγοραστή του και μάλιστα με μια στάση μόνο!

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE