Έναρξη τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας

Έναρξη τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας

Την πρώτη τους τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 11/4, στη Λευκωσία, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιορδανία.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο ΓΔ του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Ελλάδος, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Πρέσβης Mohammad Tayseer Bani Yasin.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά την τριμερή συνάντηση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας σε πολιτικό επίπεδο.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

Με το πέρας της τριμερούς συνάντησης θα υιοθετηθεί κείμενο κοινής διακήρυξης.

Η συνάντηση αυτή είναι απόρροια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας τον περασμένο Νοέμβριο και της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει το παράνομο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, έστειλε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κα Μαρία Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE