Σκόπευαν να κτυπούσαν τη Γαλλία για δεύτερη φορά οι τρομοκράτες των Βρυξελλών

Σκόπευαν να κτυπούσαν τη Γαλλία για δεύτερη φορά οι τρομοκράτες των Βρυξελλών

Οι τρομοκράτες των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους σκόπευαν αρχικά να κτυπούσαν για δεύτερη φορά τη Γαλλία.

Οπως ανέφεραν Βέλγοι ανακριτές της υπόθεσης, οι τρομοκράτες άλλαξαν τα σχέδιά τους όταν η βελγική αστυνομία προέβη σε συλλήψεις.

Οι έρευνες της αστυνομίας μετά το μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους, κατέδειξαν ότι πολλοί από τους τρομοκράτες ζούσαν στο Βέλγιο, μεταξύ των οποίων οι Salah Abdeslam και Mohamed Abrini που ξέφυγαν των αστυνομικών αρκετές φορές για τέσσερις μήνες.

Ο Abrini όμως συνελήφθη την Παρασκευή και παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες. Ο Abdeslam είχε συλληφθεί πριν τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.