Σύνδεσμος Γραφείων Κηδειών: Δεν συμφέρει η καύση των νεκρών

Σύνδεσμος Γραφείων Κηδειών: Δεν συμφέρει η καύση των νεκρών

Ασύμφορη είναι η κατασκευή αποτεφρωτήρα για την καύση των νεκρών διαμηνύει ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γραφείων Κηδειών, σχολιάζοντας την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Δεν θα τεθεί ποτέ σε ισχύ η νομοθεσία για καύση των νεκρών παρά τη ψήφιση του νόμου από τη Βουλή, δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γραφείων Κηδειών και ιδιοκτήτης του Γραφείου Τελετών «Κοίμησις», Γιώργος Κυριακίδης.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο κύριος Κυριακίδης ανέφερε ότι το κόστος κατασκευής ενός αποτεφρωτήρα εκτιμάται στα 2 – 2,5 εκατομμύρια ευρώ και κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται για προχωρήσει σε αυτή την επένδυση, αφού το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι πολύ μειωμένο μέχρι και ανύπαρκτο.

«Εγώ στα 18 χρόνια που λειτουργώ το γραφείο, μόνο σε δυο περιπτώσεις μου ζητήθηκε η καύση νεκρών και τους έστειλα στο εξωτερικό. Επρόκειτο για νεκρούς από τη Βρετανία και την Βουλγαρία, τόνισε ο κύριος Κυριακίδης και πρόσθεσε ότι «εναπόκειται στο κράτος εάν θα προχωρήσει σε αυτή την επένδυση, που δεν το βλέπω να γίνεται».

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Χωρίς κανένα φίλτρο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τις πόρτες του γραφείου του στην κάμερα του ThemaOnline και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για όλα και… όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE